Ще работите по-добре, ако направите тези 5 промени на бюрото си


Ще работите по-добре, ако направите тези 5 промени на бюрото си
Снимка: iStock/Guliver

5326

Начинът, по който изглежда работното ви място, влияе силно върху продуктивността и креативността ви. Затова ако искате да работите по-добре, а и да ви е по-приятно в офиса, от Inc.com съветват да направите тези няколко промени:

1. Добавете цвят. Но не просто който и да е.

Изследвания са доказали, че различните цветове оказват различен ефект върху хората. Трябва да прецените какво ви е най-необходимо на работа. Червеното дава енергия, синьото стимулира ума, жълтото увеличава самочувствието, а зеленото носи баланс между ума, тялото и емоциите. Изберете вашия цвят и декорирайте с елементи в него бюрото си.

2. Предпочетете удобното пред модерното.

В последно време тенденциите при мебелите за офис са в посока по-нетрадиционни и модерни решения, но комфортът трябва да е преди вида. Особено когато става дума за столове - те трябва да са удобни. Седенето по много часове на ден и без това е вредно, нека поне столовете да подходящи и да позволяват поддържане на правилната поза.

3. Сложете живи цветя.

Проучвания сочат, че живите растения на работното място имат редица психологически позитиви, сред които и увеличаване на продуктивността.

4. Изхвърлете излишното.

Организираният хаос е едно, да бъдете погребани под тонове ненужни хартии и вещи - съвсем друго. Прекалената бъркотия създава стрес на подсъзнателно ниво, затова се грижете бюрото ви винаги да е подредено.

5. Целите и плановете ви да са на видно място.

Може да сложите малка дъска, на която да забождате листчета със задачите, плановете и целите си. Или просто да си ги записвате и да ги оставяте до монитора. Важното е да са пред очите ви, за да си ги припомняте във всеки момент и да се организирате по-добре.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички