Сградата на земеделското министерство навърши 90 г.


Сградата на земеделското министерство навърши 90 г.
Снимка: Кросс

4184

Една от най-красивите сгради на София отвори врати за посетители. Сградата на Министерството на земеделието, храните и горите е сред емблематичните за столицата и днес е отворена за гости. Събитието се организира по повод 90-годишнината от построяването на сградата.

Сградата на министерството на земеделието е паметник на културата, а запазването и познаването на културно-историческо наследство е един от приоритетите на ЕС през 2018 година, предаде "Дарик".

Сградата е построена преди 90 години, а от 7 десетилетия е Министерство на земеделието, отбеляза по повод своеобразния юбилей министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Тя е паметник на културата. Двете кули на сградата са символ на държавността, а часовникът - на това, че всички трябва да бъдем в крак с времето, че институцията трябва да работи за земеделците и да бъде стожер на държавността, смята министърът.

Иван Кънчев от сдружение „Българска история“ разказа любопитни факти от преди десетилетия, свързани и с емблематичната сграда. Той напомни, че в сградата се е творила история. "Освен една от най-красивите сгради, тя е и една от онези, в които кипи общественият и политически живот на страната", допълни Кънчев.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички