Седем стъпки към самодисциплината


Седем стъпки към самодисциплината
Снимка: briantracy.bg

1874

За да бъдете най-добрите в своята област, трябва да се научите на едно ключово качество и това е дисциплина. “Самодисциплината е способността да правиш това, което трябва да направиш, когато трябва да го направиш, независимо дали си в настроение за него”, определя световноизвестният бизнес лектор Брайън Трейси, “Лесно е да направите нещо, когато сте в настроение за него, но сте склонни да отлагате нещата, за които не искате да мислите”.

Трейси освен лектор е и автор на редица бестселъри, последният от които е “Изяж жабата”. Годишно консултира 350 бизнеса в световен мащаб, a в кариерата си е провел над 5 хиляди семинара пред 5 милиона души. На 19-ти февруари Трейси ще изнесе най-известния си семинар “Maximum Achievement 2.0” в София, който е в рамките на финалното му световно турне. Купете билети на www.briantracy.bg.

Какви решения трябва да вземете днес, за да сте крачка напред утре? Каквито и да са, не се помайвайте, а действайте!

Седем стъпки за постигане на успех

Брайън Трейси дава много силна формула, с която да постигнете целите си. Тя се изразява в седем стъпки. Ето ги и тях:

1. Решете какво искате. Нека то да бъде смислено, конкретно и ясно, а не обща представа в главата ви.

2. Запишете го ясно и подробно. Винаги мислете на хартия, защото целта, която не е в писмена форма, не е истинска. Това е просто желание, зад което не стои енергия.

3. Поставете си краен срок. Крайният срок не ви позволява да отлагате и ви дава стимул да действате. Той мотивира да постигате нещата. Гледайте на него като ваш сътрудник, който ви помага. Ако целта е много голяма, разделете я на части и задайте подсрокове.

4. Направете списък. Запишете всичко, което мислите, че ще трябва, за да постигнете целта си. Когато се сетите за нови задачи и дейности - добавете ги.

5. Организирайте списъка си. Подредете го в план с приоритети. Решете кое е по-важно и кое не, но не го оставяйте разбъркан, а го запишете на чист лист хартия.

6. Действайте! Дори да не знаете с кое да започнете - започнете от някъде, нещата ще се подредят. Но действайте!

7. Правете нещо всеки ден към целта. Дисциплинирайте се да правите по нещо всеки ден, 365 дни в годината, за да се придвижвате напред към целта. Ще бъдете учудени колко тази формула ще ви помогне в постигането на всичко, което по-рано написахте на хартия. 

Ако сте се вдъхновили и планирате да пристъпите към действие с формулата на Брайън Трейси, то тогава семинарът на 19 февруари ще ви помогне да надградите още към започнатото. Освен с нови знания, умения и идеи, гостите ще си тръгнат и с личен едногодишен план за действие. Купете билети на www.briantracy.bg.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички