Санирането ще бъде безплатно само за блоковете на бедни хора и пенсионери

Санирането ще бъде безплатно само за блоковете на бедни хора и пенсионери
Източник: БГНЕС

Програмата за саниране ще бъде продължена. За това са се разбрали ГЕРБ и "Обединени патриоти", стана ясно от думите на бившия регионален министър Лиляна Павлова. Тя обаче уточни, че ще има промяна - изцяло безплатно санирането ще бъде само за блокове, в които живеят бедни хора и пенсионери. Досега санирането беше безплатно за всички.

"В сградите, където живеят млади работещи семейства, може да има и тяхно участие в размер на 5-10%", заяви Павлова пред Нова телевизия.

„Това е програма, с която правим цялостно обновяване на жилищните сгради, обновяване на техния живот, което е изключително важно за старите панелки. Целта беше да направим не само саниране, а и да направим цялостен ремонт на тези сгради. Пазарът определя цената, нормално е да е 250-290, има сгради, които са правени преди да сложим таван и са правени на по-високи цени”, каза Павлова. „Цената от 150 лева е утвърдена от нашето правителство, от мен като министър, но тя стеснява обхвата на дейностите, които влизат”.

И уточни, че "Обединените патриоти" първоначално са били против програмата, след което са се разбрали на приемлив компромис – да продължи, но със собствено самоучастие.

Пътища

Тапите по АМ "Хемус" ще останат поне до края на лятото, каза още Павлова. Тя обвини служебния кабинет, че не се работи по ремонтите на тунелите.

„Те не са извършили нищо от ремонтите, не са възложили допълнителния ремонт на моста след „Витиня”, който няма да позволи да се пусне изобщо движението. Защо не ремонтират?”, пита Павлова. И допълни, че от днес служебния кабинет подлежи на парламентарен контрол и тя ще пита.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.