Samsung започна да се съвзема


Samsung започна да се съвзема
Снимка: Getty Images / Guliver

2299

След множество проблеми и скандали, южнокорейският гигант Samsung Electronics обяви скок от 88,9% на нетните си печалби през второто тримесечие на тази година. Огромна част от приходите идват от голямото търсене на карти памет и увеличените продажби на смартфони, информира БГНЕС.

В изявление днес (27 юли) технологичната корпорация съобщи, че между април и юни "чистите" печалби са достигнали 11,05 трилиона южнокорейски вона (9,92 млрд. долара) в сравнение с 5.85 трилиона вона само година преди това. Междувременно оперативната печалба е нараснала с 72,9% спрямо същия период през 2016 година, а продажбите на компанията са отбелязали ръст от 19,7%, регистрирайки приходи в размер на 61 трилиона вона.

"Бизнесът с компоненти доведе до значителния ръст на печалбите ... благодарение главно на силното търсене на памет за DRAMs и SSD дискове за сървъри", заявиха от компанията. Данните сочат, че именно чиповете и картите са "виновни" за близо 65% от печалбите на Samsung в момента.

Миналата година унизителното фиаско с гърмящите батерии на Galaxy Note 7 струва на Samsung милиарди долари. За допълнителния финансов срив допринесе и участието на Samsung в грандиозния корупционен скандал, в следствие на който Лий Дже Йонг – вицепрезидент и бъдещ наследник на конгломерата, беше задържан като подсъдим.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички