САЩ удря с нови мита стоманата от Мексико и Китай


САЩ удря с нови мита стоманата от Мексико и Китай
Снимка: Getty Images/Guliver

2612

Министерството на търговията на САЩ съобщи, че ще наложи допълнителни мита върху вноса на стомана от Китай и Мексико в резултат на разследване, свързано с т.нар. "изравнителни мита".

Проверката на американското министерство установи, че двете страни са предоставили на своите износители субсидии, подлежащи на "изравнителни мерки", в размер до 177% в Китай и до 74% в Мексико. Разследването на канадския износ на стомана за САЩ пък не е показало необходимост от подобни наказателни мерки.

Министерството на търговията ще инструктира митниците и гранични служби на САЩ да събират парични депозити от вносители на изработена конструкционна стомана от Китай и Мексико.

Американската комисия по международна търговия заяви през март, че вносът на изработена конструкционна стомана от Канада, Китай и Мексико вреди на местните производители. Изработената конструкционна стомана се използва в големи строителни проекти, такива като мостове, сгради, паркинги и пристанища. През 2018 г. г. САЩ внесоха изработена структурна стомана от Канада на стойност 722,5 млн. долара, от Китай за 897,5 млн. долара и от Мексико за 622,4 млн. долара

Очаква се търговското министерство на САЩ да вземе окончателно решение за вноса на конструкционна стомана до 19 ноември тази година.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички