САЩ спряха да доставят суров петрол на Китай


САЩ спряха да доставят суров петрол на Китай
Снимка: iStock/Guliver

4013

САЩ са прекратили доставките на суров петрол за Китай. Това стана ясно от изявление на ръководителя на голяма китайска корабна компания Се Чунлин, цитирано от Reuters.

"Ние сме един от основните превозвачи на петрол от Съединените щати до Китай. Преди търговската война имахме добър бизнес, но сега вносът спря напълно," каза Се Чунлин, който се изказва на ежегодната корабоплавателна среща в Хонг Конг, предава "Фокус".

Според данни за движението на корабите, доставката на американски петрол за Китай е спряла през септември. Според агенцията през юли тази година са доставени 10,5 милиона барела петрол на Китай от САЩ, през август обемът на доставките възлиза на 9,7 милиона барела, а през септември са транспортирани 0,6 милиона барела.

На 24 септември влязоха в сила мита в размер на 10% върху стоки, внесени от Китай в Съединените щати, чиято обща стойност се изчислява на 200 млрд. долара. От 1 януари 2019 г. тарифата ще се повиши до 25%. Американският президент Доналд Тръмп също изрази намерението си да започне третата фаза от прилагането на ограничителни мерки и, ако Пекин се осмели да предприеме ответни мерки, да въведе допълнителни тарифи за китайски стоки и услуги за 267 млрд. долара

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички