САЩ смекчиха мерките срещу Huawei


САЩ смекчиха мерките срещу Huawei
Снимка: Getty Images/Guliver

2167

Министерството на търговията на САЩ е издало временен генерален лиценз на китайската телекомуникационна компания Huawei, който възобновява нейното право да осигурява обслужване на мрежите и да предоставя обновление на програмното обезпечение за нейните мобилни устройства, използвани в САЩ. Това предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

Съответното уведомление е представено на официалния сайт на министерството на търговията на САЩ.

„Този документ предоставя 90-дневен временен генерален лиценз, който частично възстановява режима на лицензиране по отношение на Huawei“, се отбелязва в документа.

Китайската компания обаче все още няма право да купува американски части и компоненти. Временният лиценз ще даде възможност на телекомуникационните оператори, които разчитат на оборудване от Huawei, да намерят нови производители на части.

Основателят на Huawei Рен Женфей заяви, че Щатите подценяват силата на компанията и че тя не може да бъде изолирана от света.

Вчера стана ясно, че Google ще ограничи използването на операционната система Android и на ключови приложения на смартфоните Huawei заради заповедта на американските власти китайската компания да бъде поставена в "черен списък". Това пък се прави, защото САЩ смятат, че Китай използва устройствата за шпионаж. И от Huawei, и от Google обявиха, че търсят варианти, за да не бъдат ощетени потребителите.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички