Ръководството на БЕХ отиде вкупом на трудовата борса

Ръководството на БЕХ отиде вкупом на трудовата борса
Източник: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Петьо Иванов, председателят на директорския борд Петър Илиев и изпълнителният директор на ТЕЦ "Марица Изток 2" Живко Динчев, са освободени от постовете им.

Изпълнителен директор на БЕХ вече е Жаклен Коен. За последно той беше начело на АЕЦ "Козлодуй". Koeн бe нaзнaчeн зa диpeктop нa БEX oт кaбинeтa нa Плaмeн Opeшapcки пpeз лятoтo нa 2013 г., a пpeз 2016 г. бe cмeнeн oт Teмeнyжкa Пeткoвa.

Интересното в цялото решение обаче е, че Динчев всъщност запазва поста си - защото всъщност той получава нов мандат. Реално на другите двама не им се подновява мандата. Aндoн Aндoнoв също влиза в директорския борд - досега той беше директор на "Мини Марица-изток".

Петкова благодари на досегашния състав на Съвета на директорите на холдинга "за професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ ЕАД".

В края на миналата година на БЕХ беше наложена глоба от 77 млн. евро от Европейската комисия - заради случая с "Овергаз" и това, че компанията на Сашо Дончев беше възпрепятствана да достъпи газовата инфраструктура на равни начала. БЕХ обжалва, като аргументите пред Европейския съд звучат доста интересно - че ЕК се е объркала, че в България има държавен монопол.

Още един голям скандал удари и по БЕХ в последно време - припомнете си в този материал какъв беше той!

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.