Росен Желязков е новото предложение за министър на транспорта


Росен Желязков е новото предложение за министър на транспорта
Снимка: БГНЕС

2820

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта. Това каза лидерът на "Атака" и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров след днешния коалиционен съвет на управляващите.

„Разгледахме няколко теми на днешния съвет. Има решение да се осигурят шкафчета за всяко училище за сметка на бюджета, тъй като стана ясно, че учениците се оплакват от тежките раници. Увеличаваме и заплатите на държавните служители с 10%. Известно е вече името и на новия кандидат за поста министър на транспорта, той е Росен Желязков“, каза още Сидеров, цитиран от "Фокус".

Първата кандидатура за министерското кресло в транспортното ведомство беше на Александър Манолев. Той обаче заяви, че не желае да заема длъжността. Обясни решението си с „координирана атака срещу него със съшити обвинения, които целят не само неговото уязвяване, но и това на целия кабинет „Борисов 3”. Причината - публикации в медиите, твърдящи, че е замесен в съмнителни бизнес сделки и партньорства.

Росен Желязков бе главен секретар на Министерски съвет по време на първия кабинет "Борисов", заемал е и други длъжности в администрацията.

Името му стана популярно, когато през 2013 г. избухна аферата с бюлетините в Костинброд, която според първоначалните твърдения на прокуратурата е била опит за манипулация на предсрочните парламентарни избори. Желязков се оказа единственият обвиняем по случая с мотив, че като главен секретар на Министерския съвет не е упражнил контрол върху бюлетините. Впоследствие обаче обвиненията се оказаха несъстоятелни и той бе напълно оневинен.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички