Родните компании с голям интерес към износа на строителни материали в Гърция


Родните компании с голям интерес към износа на строителни материали в Гърция
Снимка: ИАМСП

3489

Българските компании отчитат силен интерес за износ на строителни материали в Гърция. Това стана ясно по време на Специализираното международно изложение за строителство, интериор, ВиК, басейни, СПА оборудване, ВЕИ – Infacoma & Aquatherm`2018, което се провежда в Атина. Интересът е към оборудване и аксесоари за баня, санитарни материали, столове, железария, керамика и други.

Причината е в ръста на строителството в южната ни съседка. Фирмите посочват, че виждат добри перспективи за отварянето им към нови пазари. Те отчитат около 11% ръст в производството през миналата година, съобщават от Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

България се представя за първи път с национален щанд на изложението с нова, модерна и единна визия. В проявата участват 7 български малки и средни предприятия, чието представяне се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Това са компаниите: „Арон България“ ЕАД, „Галда“ООД, „Дизайн груп“ ООД, “Модул Студио 2-8” ЕООД, „Мрамор-Риолит-Б“ АД, „Санитапласт“ АД, „Танушев“ ООД.

Българското участие е в изпълнение на проект №BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички