Родните акции завършват с минимални изменения


Родните акции завършват с минимални изменения
Снимка: iStock

4542

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от ,05% SOFIX удължава печелившата си серия на девет поредни търговски сесии.

Най-ликвидните емисии на родния пазар отново се радваха на по-висока от обичайната инвестиционна активност, но дневните им изменения не бяха така силно доминирани от зеления цвят както вчера.

Ръст от 6,85% записват книжата на „Индустриален Холдинг България” АД, а повишения от 0,94% и 2,32% отчитат съответно „Химимпорт” АД и „Трейс груп холд” АД. В отрицателния сектор с понижение от 6,44% застава „Холдинг Варна” АД, както и акциите на „Софарма” АД, които отстъпват с 1,87%.

Сключените сделки днес достигнаха обща стойност от почти 2 млн. лева, за което спомогнаха и пакетни прехвърляния с книжата на „Северкооп Гъмза Холдинг” АД и „Тексим Банк” АД.

Европейските пазари записват повишения малко преди края на сесията, подкрепени вчерашната новина за споразумението за намаляване на добивите на черното злато, постигнато от ОПЕК.

http://www.bulltrend-bg.com

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички