Родилното отделение в ямболската болница отново заработи


Родилното отделение в ямболската болница отново заработи
Снимка:

5885

След повече от два месеца със затворено „Родилно отделение“, ямболската болница отново е готова да посреща новия живот. Спасението за ямболското „Родилно“ идва от Пловдив - неонатологът д-р Константин Колишев от Университетска болница „Пълмед“ вече работи в Ямбол.

„Първото, това е острата нужда и опит за спасяване, искам да помогна на колегите си и на второ място тези мили сантименти. В Ямбол съм работил, след като завърших. Като млад лекар бях по-разпределение три години. Тогава имаше разпределения, между 1978- 1980 г.”, сподели д-р Константин Колишев пред Нова телевизия.

Заради кризата с кадрите, преди време ямболската болница опита да се справи с проблема чрез пътуващи лекари от Стара Загора. Сега от лечебното заведение се надяват решението да е трайно. „До обяд ще работя и съм на разположение, когато има раждания на повикване. Работата трябва да бъде всеотдайна. Чувствам себе си, че завинаги ще остана”, каза д-р Константин Колишев.

От болницата са се погрижили неонатологът да се чувства вкъщи в града им. „Истински лекар, който пожела. Ние му осигурихме битови условия за живеене - имам предвид квартира“, коментира директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“- Ямбол д-р Панайот Диманов.

Лекарят има 40 години стаж в неонатологичното отделение. „Новородените бебенца са като цветята. Когато го полееш, когато му дадеш помощ, тръгва както трябва.“, добавя лекарят.

Д- р Колишев е работил и зад граница - в Либия и Кувейт. Извън сантимента, пътят от Пловдив до Ямбол е и път на лекарското призвание за самия него.

„Като единствена областна болница в Ямболска област и единствена болница, в която се извършваха раждания, направихме много големи усилия, търсихме лекар неонатолог в цяла България.”, разказа директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“- Ямбол д-р Панайот Диманов.

Снимка: Архив

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички