Ричард Брансън и урокът за милион долара


Ричард Брансън и урокът за милион долара
Снимка: Getty Images/Guliver

3740

Близкият достъп до най-успелите хора в света дава възможност да се анализира какво им е помогнало най-много по пътя към върха. Авторът Кевин Крус например е интервюирал 200 души с големи постижения, сред които 7 милиардери, 13 олимпийски спортисти, редица предприемачи и други. 

Най-полезната информация дошла от отговорите на въпроса "Каква е вашата тайна за продуктивност?", пише Business Insider.

Британският милиардер Ричард Брансън например дал доста простичък съвет - винаги си носете тетрадка. По думите му той нямало да успее да развие бизнес империята си Virgin, ако нямал постоянно нещо за писане под ръка, за да нахвърля идеите си.

Брансън всъщност не е единственият, който е разпознал ползата от това. Известният гръцки магнат от миналото Аристотел Онасис веднъж казва в интервю: "Винаги си носете тетрадка. Записвайте си всичко. Това е урок за милион долара, който не ти предават в бизнес училището".

Най-продуктивните хора освобождават ума си, като записват всяка мисъл, която им хрумне. Е, в днешно време това може да се случва на телефон и таблет, вместо на хартиен носител, но пак си остава необходимо. 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички