Разочароващи данни за продажбите на iPhone

Разочароващи данни за продажбите на iPhone
Източник: Pixabay

Продажбите на iPhone в Западна, Централна и Източна Европа са намалели с 22,73% през първото тримесечие на годината, сочи регулярният доклад на IDC. В същото време китайските производители засилват присъствието си, предава TechNews.

В периода януари-март Apple е доставила в региона 7,8 млн. смартфона, което ѝ отрежда пазарен дял от 14,74%, спрямо 18,55% година по-рано. Компанията заема трето място на пазара за смартфони в Европа.

Това е най-лошият резултат на Apple за първо тримесечие в Европа от пет години насам. Спадът в продажбите на iPhone се обяснява с факта, че потребителите все по-рядко заменят устройствата си и Apple изпитва проблеми с реализацията на последните модели.

Лидер на европейския пазар за смартфони е Samsung, която е доставила през тримесечието 15,7 млн. устройства. Това е с 6,82% по-малко спрямо същия период на предходната година, а делът на корейската компания намалява от 30,76% на 29,47%.

На второ място в Западна, Централна и Източна Европа е Huawei – за една година китайската компания е увеличила доставките си в региона с 66,13% до 13,5 млн. смартфона, благодарение на което пазарният ѝ дял нараства от 14,86% на 25,39%.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.