Разберете дали снимките ви във Facebook са били хакнати

Разберете дали снимките ви във Facebook са били хакнати
Източник: Istock/Guliver

През последната година имаше няколко големи скандала с Facebook, при които стана ясно, че личните данни на милиони потребители са били откраднати или достъп до тях е даван на трети страни.

В един от тези случаи ставаше въпрос за бъг в системата, довел до изтичането на снимки. Проблемът е бил в АPI интерфейса на социалната мрежа, който е предоставил по-голям достъп до снимките на потребителите от планираното, включително и до изображения на хората, които не са споделяни с други профили във Facebook.

На практика бъгът е позволил през период от няколко дни трети лица да виждат снимките без знанието на потребителите. От Facebook твърдят, че са засегнати 6,8 млн. изображения в над 1500 приложения, които са създадени от 876 разработчика. Ситуацията е неприятна, тъй като засяга не само снимките, които са публично достъпни за всички, но и тези, които пазите в акаунта и не сте ги споделяли с никой в социалната мрежа, съобщава SlashGear.

Компанията е разработила онлайн инструмент, с който да разберете дали личната ви колекция от снимки e засегната от проблема. Всъщност това е страница, от която може да видите кои приложения в профила ви имат до снимките и дали сте засегнати от този бъг. Проверката можете да направите ТУК. Имайте предвид, че е необходимо да сте логнати в своя профил, за да я извършите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.