Разберете дали снимките ви във Facebook са били хакнати


Разберете дали снимките ви във Facebook са били хакнати
Снимка: Istock/Guliver

2808

През последната година имаше няколко големи скандала с Facebook, при които стана ясно, че личните данни на милиони потребители са били откраднати или достъп до тях е даван на трети страни.

В един от тези случаи ставаше въпрос за бъг в системата, довел до изтичането на снимки. Проблемът е бил в АPI интерфейса на социалната мрежа, който е предоставил по-голям достъп до снимките на потребителите от планираното, включително и до изображения на хората, които не са споделяни с други профили във Facebook.

На практика бъгът е позволил през период от няколко дни трети лица да виждат снимките без знанието на потребителите. От Facebook твърдят, че са засегнати 6,8 млн. изображения в над 1500 приложения, които са създадени от 876 разработчика. Ситуацията е неприятна, тъй като засяга не само снимките, които са публично достъпни за всички, но и тези, които пазите в акаунта и не сте ги споделяли с никой в социалната мрежа, съобщава SlashGear.

Компанията е разработила онлайн инструмент, с който да разберете дали личната ви колекция от снимки e засегната от проблема. Всъщност това е страница, от която може да видите кои приложения в профила ви имат до снимките и дали сте засегнати от този бъг. Проверката можете да направите ТУК. Имайте предвид, че е необходимо да сте логнати в своя профил, за да я извършите.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички