Първите 4 неща, които да направите с нов лаптоп

Първите 4 неща, които да направите с нов лаптоп
Източник: iStock/Guliver

Повечето хора смятат, че когато се сдобият с нов лаптоп, веднага трябва да копират всичките си данни от стария. Това обаче може да почака малко. От AndroidPit съветват първо да извършите тези четири действия:

1. Свържете лаптопа с интернет и актуализирайте системата.

Windows ще ви помогне, като ви преведе през стъпките, необходими за свързване към Wi-Fi мрежата, но препоръчително е да започнете с кабелна връзка към модема чрез Ethernet кабел. Кабелната връзка елиминира всички проблеми, свързани с безжичната мрежа или ниската скорост. Така новия ви лаптоп ще актуализира системата и всички драйвери още през първите минути.

2. Изберете подходяща защита срещу онлайн атаки.

Обикновено новите лаптопи се предлагат с вече инсталирани антивирусни системи. Първата е Windows Defender и антивирусен софтуер, избран и предварително инсталиран от производителя. Първият не може да бъде премахнат, а вторият обикновено е достъпен само за няколко дни като безплатен пробен период. След като изтече срока, премахнете програмата, изтеглете и инсталирайте предпочитан от вас антивирусен софтуер.

3. Не забравяйте приложенията на Microsoft.

Не бързайте да се дразните на предварително инсталираните програми на Microsoft. Mail и Calendar например са доста полезни за обикновените потребители.

OneDrive и OneNote са подходящи за синхронизиране на важни файлове. Microsoft Edge също се е подобрил и сега има много удобни функции.

4. Инсталирайте любимите си програми.

Препоръчително е да направите това, преди да копирате всичките си лични файлове, така няма да губите време в случай на неизправност. След като инсталирате основните програми като Adobe Suite, Chrome, Steam, Spotify или други, отворете ги и се уверете, че всичко работи правилно. Тогава можете да преминете и към прехвърлянето на важните си файлове на новия лаптоп.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.