Пускат 30 нови автобуса в София по линии 72 и 84


Пускат 30 нови автобуса в София по линии 72 и 84
Снимка: БГНЕС

2959

На 17 януари сутринта се пускат нови 30 автобуса по линии 72 и 84. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на готовността за пускане на нови автобуси в столичния градски транспорт, предаде „Фокус“.

„В изпълнение на нашата визия за развитие на София като зелен град, за подобряване качеството на атмосферния въздух, предприехме в последните години изключително мащабна програма, която с десетилетия не се е случвала в града. Утре сутринта се пускат нови 30 автобуса, очакваме до края на годината да пуснем още 82 автобуса. 22 от тях вече са налични, оборудват се и може би до края на месеца, най-късно до началото на другия месец ще бъдат пуснати по други линии на градския транспорт“, коментира Фандъкова.

Тя отбеляза, че новите автобуси са нископодови, накланят се при спиране, за да може да е удобно на всички пътници, особено за хората с увреждания и майките с детски колички.

„Климатизирани са и имат система за видеонаблюдения, така, че да бъдат безопасни. Мисля, че всички ангажименти, които сме предприели в това отношение, са изпълнени“, обяви кметът на София. „Започнаха да пристигат и съчленените автобуси, те са 60, които Столичният автотранспорт закупува. Очакваме 11 нови трамвая и пускането на първия участък на линиите на метрото до края на годината“, обясни тя.

Попитана как се е стигнало до решението по кои линии да тръгнат новите автобуси, тя отговори, че то е на база анализи и проекти на столичния автотранспорт, заедно с комисията по транспорт.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички