Припомняйте си тези 6 неща, когато ви се струва, че няма да постигнете целите си


Припомняйте си тези 6 неща, когато ви се струва, че няма да постигнете целите си
Снимка: iStock/Guliver

3794

Понякога нищо не върви така, както го планирате, а нещата, за които мечтаете, изглеждат неосъществими.

Справянето с такава ситуация изисква да спрете да мислите какъв би трябвало да бъде животът ви и вместо това да се радвате на хубавите неща в него. Това не е никак лесно, когато сте изправени пред трудности, но признайте - в голям процент от случаите превръщате дребни проблеми в големи и сами усложнявате ежедневието си.

Блогърите Марк и Ейнджъл от marcandangel.com съветват никога да не позволявате дреболиите да ви контролират. Те представят и няколко неща, които да си повтаряте, когато ви се струва, че няма да постигнете целите си.

1. Единственото нещо, което ви спира, са собствените ви негативни мисли. Поемете дълбоко дъх. Вие сте господар на живота си, вие насочвате фокуса си. Избирайте за какво да дарявате енергията си - нека да е за наистина ценните за вас неща.

2. Припомняйте си защо правите всичко. Отговорът на "защо" е по-силен от разочарованията и провалите. Със силна мотивация можете да направите всичко.

3. Обръщайте повече внимание на това, което имате, отколкото на това, което нямате. Преодолейте токсичните навици и успехът ще дойде.

4. Ако очаквате хората винаги да се държат с вас както вие с тях, ще разбият сърцето ви. Прощавайте. Не защото винаги го заслужават, а защото вие заслужавате вътрешен мир. Освободете се от бремето да играете вечната жертва.

5. Спокойствието е суперсила. Важно е да не приемате всичко прекалено лично. Променяйте отношенията си към нещата, които иначе не можете да промените. И стига с вечните извинения и оправдания. Не ви трябва излишна драма в живота.

6. При всяка промяна има дискомфорт в началото. Това е част от процеса на израстване. Ще отмине, просто бъдете търпеливи.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички