Правилото на 24-те часа ще ви помогне да спестите пари


Правилото на 24-те часа ще ви помогне да спестите пари
Снимка: iStock/Guliver

4169

Парите могат да ни помогнат да осъществим много от мечтите си, стига да ги управляваме разумно. Богаташите са достигнали определено ниво именно защото са овладели това умение. Всъщност доста от най-заможните хора на планетата не живеят толкова разточително, колкото бихте предположили, а спестяват доста от доходите си, за да са спокойни за бъдещето. 

Едно от правилата, които помагат на хората да харчат разумно, е т.нар "правило на 24-те часа". То е просто, но ефективно - когато поискате да направите голяма покупка, дайте си 24 часа за размисъл. Не я правете импулсивно на момента. Задайте си въпроса дали наистина имате нужда от въпросното нещо или е обикновен каприз. Ако след един ден все още сте убедени в решението си, чак тогава похарчете парите си.

По този начин се избягват разходи, които не са необходими, направени са под влиянието на емоции и за които по-късно се съжалява.

Богаташите също така инвестират в неща, които ще им служат дългосрочно и по някакъв начин ще допринесат за успеха им. Хубавите дрехи за офиса например са чудесно вложение, защото на служебни срещи правят добро впечатление. Качествените лаптоп и автомобил също си заслужават парите.

Полезен трик за спестяване, който можете да ползвате, е и създаването на дни "без харчене". Определете например, че всеки вторник няма да давате пари, освен ако не става дума за нещо извънредно. Напазарувайте предварително, платете сметките по-рано, донесете си храна от вкъщи в офиса и т.н. Можете да го прилагате и за няколко дни, ако смятате, че ще се справите. 

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички