Повишението може да направи живота ви доста по-труден


Повишението може да направи живота ви доста по-труден
Снимка: iStock/Guliver

3330

Често смятаме, че едно повишение ще ни донесе повече пари, успех и статут и едва ли не ще ни оправи живота. Факт е обаче, че зад всяка крачка нагоре по стълбичката на успеха ни дебнат различни предизвикателства, не винаги добри и интересни. Ето кои са най-често срещаните недостатъци, скрити зад всяко повишение, които могат да усложнят живота ви.

Няма на кого да разчитате

Може би преди повишението сте имали страхотен мениджър, който ви е подкрепял, давал ви е възможности да блеснете и е „пазил гърба ви”. А може просто да сте имали страхотни колеги, с които в края на работния ден да се съберете на по питие и да обсъдите колко са гадни шефовете. Е, вече няма на кого да разчитате, за съжаление. Екипът ви малко или много ще спазва дистанция, тъй като йерархията вече е друга. Сега вие сте този, който трябва да мотивира и пази отдела си.

Работите извънредно

Със сигурност и преди повишение сте оставали до късно в офиса, просто защото имате да довършите нещо важно. Е, разликата сега е, че работата в извънработно време не е „изключение от правилото”, а си е чисто правило.

Трябва да лавирате между „етажите на властта”

Знаем, че вие си имате свой собствен начин на работа, познавате екипа си и можете да предвидите евентуални проблеми. Лошото е, че не винаги вашите управленски решения ще са водещи, най-вероятно понякога ще трябва да приемате идеите на висшето ръководство, като същевременно запазите своите служители „под контрол”

Колегите ви „подкопават”

Ако сте били част от един екип, а в следващия момент вече се изявявате като шеф, то несъмнено ще възникнат конфликтни ситуации. Колегите, които до скоро сте смятали за приятели, вече плетат интриги зад гърба ви.

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички