Полезни съвети за по-устойчива психика


Полезни съвети за по-устойчива психика
Снимка: Thinkstock/Guliver

11209

Вероятно обръщате нужното внимание на физическото си здраве, но можете ли да кажете същото и за психическото? То е от ключово значение за успеха във всяка житейска сфера. Стресът и проблемите в ежедневието обаче могат лесно да го разклатят. От Inc.com дават няколко съвета, чрез които да направите психиката си по-устойчива.

1. Приемете, че някои неща са извън контрола ви

Няма човек, който да не изпитва притеснения и тревоги. В много случаи това безпокойство е резултат от факта, че не всичко в живота ни е под наш контрол. Затова е важно да се фокусирате върху онези неща, които в действителност зависят от вас. Свалете крака си от педала на газта, намалете темпото, посрещнете предизвикателствата едно по едно и се концентрирайте върху нещата, които стоят директно пред вас.

2. Фокусирайте се върху позитивни мисли

Ако се чувствате стресирани и разтревожени, станете от мястото си и се раздвижете. Излезте навън за глътка свеж въздух. Сложете си слушалките и си пуснете любимото си релаксиращо парче. Опитайте се да откъснете мислите си от това, което ви тревожи. Докато се разхождате, фокусирайте ума си върху позитивни мисли, които ще ви накарат да се чувствате обичани, ценени и уважавани. Когато направите това, ще разберете колко много неща има във вашия живот, за които трябва да сте благодарни.

3. Обучете ума си да спре да се страхува

Страхът е нещото, което ви парализира преди всяка важна среща или презентация. Той ви кара да имате чувството, че всяка малка грешка може да ви бъде последна. След като всичко свърши обаче осъзнавате, че всъщност изобщо не сте били в опасност. Обучете мозъка си да не гледа на всяко предизвикателство като на въпрос на живот и смърт. С времето ще се адаптирате към нов начин на мислене, който ви носи по-малко напрежение.

4. Спрете да съжалявате за неща от миналото

В един или друг момент от нашия живот всички сме изпитвали неприятното чувство, което върви ръка за ръка с провала, но ако продължавате да мислите за него месеци или дори години, след като се е случило, то вие сте тръгнали по лош път, който може да нанесе сериозни щети върху вашето психическо здраве.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички