Почеркът ви разкрива що за човек сте


Почеркът ви разкрива що за човек сте
Снимка: iStock/Guliver

14036

С масовото навлизане на лаптопи, таблети, смартфони започнахме да пишем на ръка все по-малко. Печатането на клавиатура обаче не разкрива много за характера на човека, а почеркът определено го прави. Има цяла наука, която изучава почерците - графология. Макар някои специалисти да пренебрегват ползата ѝ за по-добро разбиране на личността, други са убедени, че тя има голямо значение. Графологията понякога се използва и от мениджъри по време на интервюта за работа, така че е хубаво да знаете какво разкрива почеркът ви за вас.

Големи букви - чувствителна натура, която жадува за внимание и обич. Освен това трудно прикрива преживяванията, а дори и да опита, едва ли ѝ се получава задълго. Често е налице и някакъв комплекс.

Малки букви - личност, стремяща се да „владее положението". Не казва веднага това, което мисли, а търси подходящия момент. Стратег, който постоянно калкулира ползите или евентуалните вреди от своите действия. Прагматик със силен и волеви характер. Умее да постигат целите си с хитрост, търпение и амбиция.

Букви със средна големина - моралните въпроси и лутания са до голяма степен изчистени. Добро самочувствие и самооценка, праволинейност в действия и мисли. Материалното и духовното, като мотиви и база на реализация, са изравнени. 

Заоблените букви - типични са за спокойните, благите и добродушните. Те „плавно" достигат до определени изводи и ги отстояват упорито след това. Толерантни са и се стремят към хармония и душевен мир.

*Ако буквите са и „затворени, завършени" – личността премисля дълго решенията си, умее да се владее и да пази тайна.

*Ако пък са „отворени" и заоблени, това говори за наивност, откровение, което не следи за последиците от казаното.

Заострени букви - издават много чувствителни натури, избухливи, неуравновесени, неспокойни кавгаджии, холерици. Говорят доста, вярват на себе си, трудно се спори с тях, а и е хубаво да се избягват скандалите, защото могат да завършат и с допълнителни „физически доводи". Но обикновено са и амбициозни, интересни, еклектични, смели и находчиви. Притежават остър ум и ораторски способности.

Украсени букви със завъртулки - този почерк е признак за неискреност, комплекси и прикритост. Тези хора се стремят да се представят за повече, отколкото са в действителност. „Напудрят" житейските обстоятелства, преувеличават, така както им е удобно. Стремят се да са „център на вниманието", обичат лукса и комплиментите. Не прощават, ако някой засегне достойнството им и са отмъстителни. Но пък притежават творческа мисъл и някакъв талант.

Неравните букви (една голяма, друга малка и т.н.) - човек с такъв почерк е неуравновесен и противоречив. Често е нервен и недоволен, предимно от другите или съдбата си. Това са сложни личности, които се лутат дълго в житейския път, преди да намерят щастие. Притежават собствен морален кодекс, написан и удобен за тях самите.

Ляв наклон - семейните традиции и духът на обществото, в което живеят, ги вдъхновява с идеи и творческа енергия. Намират щастие предимно в сътрудничеството, дома и прозаичното ежедневие. Освен това лесно се водят от приетото „правило на поведение", податливи са на внушения, понякога и интриги, така че да останат в групата.

Десен наклон - характерни са за индивидуалисти, творци и недоволни, „протестиращи", вечно търсещи характери. Понякога са признак за бурно детство.

Свързано изписани букви – човек се води по някаква собствена логика, субективен е и му е трудно да приеме истина, различна от неговата собствена. Такива хора се учат по трудния път на опита.

Разделно изписаните букви - характерни за онези, които държат всичко да им е ясно, не се подвеждат лесно и обикновено са доста разсъдливи. Умеят да виждат обстоятелствата в детайли и рядко повтарят една и съща грешка.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички