Пловдив очаква 10% ръст на туристите през 2019 г.

Пловдив очаква 10% ръст на туристите през 2019 г.
Източник: Actualno.com/Веселина Божилова

10 процента ръст на туристите в Пловдив се очаква през 2019 година, когато градът ще бъде европейска столица на културата. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на традиционната международна среща, в която участват туроператори, експерти и медии, предаде БНР.

Пловдив заема водещо място за страната в сегмента "културен туризъм", а предстоящото домакинство на града като европейска столица на културата през 2019 година ще провокира и много посещения във връзка със събитията от програмата, каза министър Ангелкова и допълни:

"Министерството на туризма още от тази година започна една по-фокусирана кампания към Пловдив. Имахме два много големи репортажа по CNN, по BBC стартирахме и различни инициативи с Euronews и National Geographic, които ще продължим следващата година. Наистина смятам, че интересът към града ще бъде доста висок".

Ангелкова подчерта също, че очакваният за зимния сезон ръст на туристи е 4-5 % , като посещенията ще са основно от Гърция, Румъния, Сърбия, Македония, Турция.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.