Павлова: Трябва да спрем да споменаваме думата "корупция"


Павлова: Трябва да спрем да споменаваме думата "корупция"
Снимка: БГНЕС

2260

Явно сега е моментът да го правят, опитите за дискредитиране на правителството са факт, по директен и индиректен начин. Дискредитирането на правителството е очевидно желание на опозицията и на определени групи хора, това е тяхно права. Дискредитирането обаче носи изключително негативен отзвук за държавата. Така министърът на европейското правителство на България Лиляна Павлова коментира обстановката с многобройните протести, които ще станат факт днес, 11 януари, точно когато на практика официално се открива българското председателство на ЕС.

Трябва да спрем да се принизяваме, да споменаваме думата "корупция". Корупцията е усещане, обясни Павлова, която добави пред bTV, че във всяка европейска държава се случват протести всеки ден.

Министърът определи за "дълбоко контрапродуктивно" търсенето на "конспирации" в убийството на бизнесмена Петър Христов. Нека не фокусираме вниманието, да сме спокойни – така отговори тя на въпрос дали все пак не е от значение, че такова знаково убийство става точно преди европредседателството и убит е човек, приближен до втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Вместо това Павлова каза, че всички гости на България трябва да спокойни и че сигурност има. Видяхме, че държави с най-високо ниво на развитие станаха жертви на терористични актове, никой не е застрахован, но не трябва да се фиксираме и да живеем в страх, добави тя.

България е призована и е приела роля на този кораб "Европейски съюз", на който, в бурното море, трябва да търсим консенсус между 27 държави. Но това не значи, че трябва да спрем да се занимаваме с вътрешните си проблеми, каза Павлова.

Същевременно зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов коментира един от болезнените за властта казуси – със сваления билборд в София, който на английски език съобщаваше какви са заплатите в МВР. Изключително е смешно махането на билборда на кръстовището на ул. "Гурко" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в столицата, смята Кузманов, който напомни пред Нова телевизия какви билборди с послания по адрес на Бойко Борисов е слагал например Яне Янев преди години. Кузманов каза и, че на започващата в този момент среща на полицаите с Борисов трябва да чуят категорични неща, че да се откажат от протеста си довечера.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички