Партията на Марешки напусна парламента


Партията на Марешки напусна парламента
Снимка: БГНЕС

2707

Парламентарната група на "Воля" напуска парламента. Това обяви на брифинг в Народното събрание председателят на партията Веселин Марешки, като отказа да обяви причините за решението, предаде БНР.

"На съвещание на ръководството на партията и на парламентарната група взехме решение да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини и спекулации, исках лично да ви го съобщя", заяви Марешки.

"Причините към момента не мога да ги споделя, защото продължават разговорите. Те не са лесни, повярвайте ми. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на "Воля" в парламента е да осветява лъжите и манипулациите и в парламента, и в политиката, и като цяло в обществото, както и да сваляме маските на фалшивите политици и партии. Нека това наше решение от днес да го приемете като част от тази наша последователна политика", каза той. Следобед или в следващите дни ще ви дадем повече разяснения по темата", каза още Марешки.

Напускането на „Воля“ няма да доведе до парламентарна криза, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, като обясни, че заедно с "Обединени патриоти" имат над 121 депутати: "Просто това, което правим в момента, е да имаме заседание и това го правим с осигуряването на кворума. Към настоящия момент мога да кажа, че и "Воля" са имали отговорна позиция, защото трябва всеки един да отстоява принципната позиция в българския парламент. Не смятам, че има парламентарна криза, защото знаете, че дейността на парламента работи. Към настоящия момент нямаме нито едно заседание (което да не е проведено - бел.ред.) след излизането на БСП, което ни дава възможност да сме уверени в това, което правим".

От "Обединени патриоти" също не видяха повод за притеснение. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов: "Аз не мога да давам такива определения за парламентарна криза. На мене ми е много комфортно сега, когато ги няма БСП. Приемат се законите с едно добро темпо. Какво означава парламентарна криза? Парламентът работи ли - работи. Добре ли работи - добре работи. Не виждам криза".

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички