От Deutsche Bank засекли съмнителна активност по сметки на Тръмп


От Deutsche Bank засекли съмнителна активност по сметки на Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

2537

Специалисти по борбата с изпирането на пари в Deutsche Bank са са засекли през 2016 и 2017 година многобройни съмнителни сделки, включващи юридически лица, контролирани от президента на САЩ Доналд Тръмп и неговия зет Джаред Къшнър. Трябвало да бъдат докладвани на федералният наблюдател, отговарящ за финансовите престъпления. Това съобщи The New York Times, предаде БНР.

Цитирайки пет настоящи и бивши служители на Deutsche Bank, изданието посочи, че ръководителите на германската банка, която е отпуснала милиарди долари на компании на Тръмп и на Къшнър, са отхвърлили препоръките на техните служители и техните т.нар. "Доклади за подозрителна дейност" никога не са били предоставени на съответните органи към Министерството на финансите, занимаващи се с финансовите престъпления.

Times съобщи, че сделките, част от които са били свързани с вече несъществуващата фондация на президента Тръмп, са отразили подозрителни сигнали в компютърната система на банката, предназначени за откриване на незаконна дейност, според бивши служители на Deutsche Bank.

Според американското издание, служителите на банката са възприели решението на своите началници да не докладват подозрителните транзакции в резултат на разхлабен подход относно законите за пране на пари. Цитираните неназовани бивши служители на Deutsche Bank са посочили, че техните банкови ръководители са отхвърлили техните сигнали, за да защитят връзките с доходоносни клиенти на голямата кредитна институция.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички