Основният свидетел по делото КТБ: Не съм виждал Пеевски в кабинета на Василев


Основният свидетел по делото КТБ: Не съм виждал Пеевски в кабинета на Василев
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

3010

Основният свидетел по мегаделото за КТБ Бисер Лазов сравни пред журналисти Цветан Василев с Исус и същевременно го упрекна в предателство. "Ако минем в стилистиката на вярата, понеже нашите отношения, както и отношенията му с много от хората тук са се основавали на доверие, това е все едно да си представите Исус да привлече апостолите си, те да вървят с него и когато стане напечено той да не отиде на Кръста, да не извърви пътя да обяснява, а отива някъде", каза Лазов, цитиран от Actualno.com.

Запитан той като кой апостол се вижда, свидетелят, сочен като дясна ръка на Василев отговори с думите: "Аз си извървявам собствения път", а за Василев каза: "Василев предаде всички хора, които работеха за него като абдикира, като каза мен не ме интересува" и се зарече да изясни това пред съда и да го докаже.

Отговаряйки на последвалия въпрос дали това разочарование го е предизвикало да свидетелства, Лазов уточни: "Разочарование е някаква категория, която не е присъща за нещо, което ти е отнело живота" и добави: "целият живец съм си дал за Василев. Нямам неизпълнена задача, колкото и тя да изглеждаше неизпълнима".

Той поясни, че добросъвестно е отишъл да свидетелства, когато разбрал, че Василев няма да се върне. "Когато видях, че Василев няма намерения да се върне, че се позова на това, че не е подписвал в лично качество нищо и се отрече от всички хора, които му вярваха и работеха за него, имайки понятие за щетата, която се заформя", каза Лазов.

Моето лично убеждение беше моментално да спирам да му изпълнявам всякакви нареждания, да бъдат информирани компетентните български власти, каза още Лазов и поясни, че е счетоводител, т.е. компетентното материално отговорно лице. Дали е трябвало и друга отговорност да носи, Лазов поясни, че това не решават досъдебните органи.

Запитан дали е идвал Делян Пеевски в кабинета на Василев или в банката, Василев заяви: "Никога не съм виждал в неговия кабинет или в банката Пеевски".

На уточняващия въпрос дали Василев е имал приятелски отношения с Пеевски, Лазов отговори: "По мое мнение - не", но не отговори дали е идвал някой от името на Пеевски.

Още подробности прочетете ТУК.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички