Още 12,5 млн. лева ще глътне "София тех парк"


Още 12,5 млн. лева ще глътне "София тех парк"
Снимка: БГНЕС

2532

"София тех парк" ще получи 12,5 млн. лв. за изграждането на музей, покрити спортни площадки, многоетажни паркинги и др. Част от средствата ще отидат и за т.нар. инкубатор - сградата, която трябва да събере на едно място стартиращи фирми и малки и средни предприятия, както и за довършването на пешеходния мост над бул. "Цариградско шосе". Това става ясно от покана на Управляващия орган на европейската програма "Иновации и конкурентоспособност", пише в. "Сега".

Средствата са осигурени от нея, като програмата финансира изграждането на технопарка с общо 97 млн. лв. Парите са безвъзмездни и се дават целево, т.е. не могат да се харчат за други дейности освен за строежа на парка. Изграждането бе разделено на две части, като първите 50 млн. лв. бяха осигурени от вече изтеклата програма "Конкурентоспособност" 2007-2014 г.

Сега предстои вторият етап на строителството и приключването на мегапроекта, който се намира на мястото на бившите казарми на Четвърти километър на столичния булевард "Цариградско шосе". Проектът породи недоволство сред фирмите, защото, въпреки че е с бизнес насоченост, изграждането му е свързано със строителство и то би трябвало да се финансира по друга програма - "Регионално развитие", или по новата програма "Региони в растеж".

До 30 септември "София тех парк" трябва да подаде и обоснове своите проекти. Към момента обществена поръчка е пусната единствено за монтаж на система за покриване на четири тенис корта, които ще бъдат част от спортния комплекс в тех парка. Прогнозната цена е 470 000 лв. без ДДС.

 

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички