Оптимизъм и ваканционни обеми в първия ден от седмицата


Оптимизъм и ваканционни обеми в първия ден от седмицата
Снимка: Thinkstock

3684

Оптимизъм и ваканционни обеми могат да характеризират първия ден от седмицата за търговията на Българска фондова борса. Борсовият индекс SOFIX маркира едногодишен връх, като нарасна над 470 пункта, или с близо процент за деня. Основен принос за поскъпването на акциите имат книжата на Трейс Груп Хoлд, ЦКБ, Софарма, Холдинг Варна и Химимпорт, поскъпвайки с между 1 и 3.5%. Изтъргуваните обеми обаче подхождат на по-неактивния летен отпускарски сезон. Единствено книжата на Стара планина холд затвориха с понижение от акциите-членове на SOFIX, от 1.5%.

Добрите данни за туристическия сезон ентусиазираха инвеститорите при Албена АД и Св.Св. Константин и Елена. Борсовият регулатор, в лицето на Комисия за финансов надзор, не прие търговото предложение, отправено от мажоритарните акционери на Биовет, свързани с председателя на КРИБ, Кирил Домусчиев, към малките акционери, за закупуване на акциите им при цена от 13.3 лева за брой. Купувачите се надяват, че коригираното търгово предложение ще е при по висока цена, в резултат на което днес имаше сделки и при 13.82 лева за акция, или с близо 3% над цената от първото търгово предложение.

Ускоряващият се икономически растеж, в т.ч. намаляващата безработица и растящата заетост, ръстът в доходите, почти нулевите лихви по депозитите превръщат фондовата борса и пазарът на други активи в добри инвестиционни алтернативи.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички