Онлайн продажбите в България растат с 30%


Онлайн продажбите в България растат с 30%
Снимка: iStock/Guliver

2730

С около 30% са се увеличили реализираните продажби онлайн през последните години. Това каза председателят на КЗП Димитър Маргаритов пред "Фокус".

По думите му през празничния период в края на миналата година също има увеличение на онлайн покупките. Тенденцията е и за нарастване броя на търговците, предлагащи стоката си в интернет. Нарушения обаче и при този вид търговия не липсват, обясни Маргаритов, призовавайки потребителите за повече внимание.

„Важно е да се следи какви са условията на онлайн търговеца по отношение на доставката. Тук е мястото да напомня, че дори при забавяне на доставката или при някакви проблеми, свързани с нея, потребителите трябва да търсят този, от когото са закупили съответната стока, а не куриерската фирма. Тъй като търговецът е онзи, който носи отговорността за условията, които той е обявил в своя електронен магазин включително по отношение на сроковете. Най-много жалби сме получили по празниците именно за забавените доставки и затова, че особено, когато става дума за подаръци понякога вече става и безпредметно, когато тя бъде доставена със закъснение“, поясни председателят на КЗП.

Димитър Маргаритов каза още, че трябва да се следи и за наложения платеж при закупуването на продукти, както и да внимаваме за възможността за отказ на стока, което е безусловно право на потребителя. Българският потребител става все по-информиран, обръщайки внимание и на условията за връщане и замяна, обясни той.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички