Обвиниха Десислава Радева, че е накарала НСО да наруши закона (ВИДЕО)


Обвиниха Десислава Радева, че е накарала НСО да наруши закона (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

7330

Пореден скандал заради действия на служители на НСО и с предполагаемото участие на съпругата на президента Десислава Радева се разрази с помощта на социалната мрежа Facebook. Ситуацията е онагледена с видеоклип, а твърдението на автора на клипа е, че Радева се е възползала от положението си за частна работа – да отиде да си вземе рокля.

Според Богдан Асенов, който е автор на клипа, колата на НСО с Радева е влязла по столичния бул. "Фритьоф Нансен" в насрещното движение – от бул. "Васил Левски". Със собствените си очи видях г-жа Радева да слиза от колата и да отива до ателие за рокли, закле се Асенов пред Нова телевизия. По думите му, Радева идвала многократно до въпросното ателие: "Сигурно ѝ е трябвала рокля за някое пътуване".

В личния си профил във Facebook Радева написа, че изобщо не била в колата. Естествено, че не сте в колата – вие слязохте и отидохте в магазина, възмути се Асенов, който обеща да си сложи главата "ей там отсреща", ако това не е вярно. На неговите кадри обаче Радева не се вижда, но там има жена-охранител от НСО и това изглежда косвено доказателство, че съпругата на президента всъщност лъже. Асенов обаче призна, че не е видял как си е тръгнала президентшата, като предположи, че е възможно магазинът да има втори вход. Асенов добави, че дошъл някакъв началник на НСО и накрая полицаи и охранители си стиснали ръцете и си тръгнали.

Иначе Радева написа във Facebook следното: "Днес в публичното пространство се завъртя клип, показващ пререкания между служители на НСО и МВР. Покрай него отново беше намесено моето име. За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил.

Някои медии избързаха с вметки като „бронирата кола на Радева”, „ескорта на Радева”, „пътната полиция не е съставила акт на съпругата на президента”...

Нека е ясно - колата, която ползвам не е бронирана. Ескорт предполага поне две коли, а не една, какъвто е моя случай. И... това ми е много важно, моля ви кажете ми какъв точно акт да се издаде от Пътна полиция на лице, което физически не присъства на мястото, няма правомощия и никога не е управлявало автомобил на НСО.

Внушението е ясно – арогантна, неспасяемо нагла и повярвала си колко велика жена съм. Което индиректно дискредитира държавния глава.

В началото на мандата на моя съпруг писах, че се съгласих с присъствието на служители на НСО около мен, защото ме убедиха, че е необходимост, не лукс. Сега, след повече от година и половина съм сигурна, че е така.

Не ми се мисли какво би било, ако наистина шофирах собствения си автомобил... Щом с кола на НСО попадам безпричинно вече два пъти в хрониките като злия герой..."

От НСО излязоха с официално съобщение за случая, като уточниха, че правят проверка. "Ако в хода на проверката бъдат установени неправомерни действия от страна на служители на НСО, спрямо тях ще бъдат предприети всички предвидени в закона мерки. Законите трябва да се спазват от всички. Служителите на НСО не правят изключение", обещават от НСО.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички