Няма да има лимити за лъчелечението


Няма да има лимити за лъчелечението
Снимка: БГНЕС

3776

Здравната каса отмени лимитите за лъчелечение, наложени от НЗОК.

Скандалът избухна вчера, след като стана ясно, че Здравната каса е въвела ограничения, които засягат всички центрове за лъчетерапия у нас.

От гилдията коментираха, че зелена светлина кой кога да се лекува ще дават не лекуващите онколози, а комисия на Здравната каса. Ако пациентите надвишават наложените лимити, лечението им ще се отлага за следващи периоди.

Днес пред здравната комисия министър Кирил Ананиев заяви, че лимитите са засягали само месец юни. Целта е била да се изчисли бюджетът до края на годината, предаде bTV.

НЗОК никога не е имала намерение да ограничава лечението на онкоболните, категоричен е Ананиев. След възникналото напрежение обаче институцията е изпратила писма на районните здравни каси, че се отменят ограниченията за месец юни.

Сутринта председателят на БЛС Иван Маджаров коментира, че лимитите не са съгласувани с тях и ще реагират остро, ако дори на един пациент бъде отказано лечение.

Той уточни, че тази година лъчетерапията е била отделена в отделна група, за да бъде наблюдавана по-добре. По думите му в страната ни са инвестирани огромни средства, за да се сдобием с високотехнологична техника и пациентите трябва да се лекуват тук.

Маджаров увери, че в България се прилагат най-модерните лечения и допълни, че парите за здравеопазване в световен мащаб никъде не достигат.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички