Нова онлайн платформа помага на хора над 55 г. да си намерят работа


Нова онлайн платформа помага на хора над 55 г. да си намерят работа
Снимка: iStock/Guliver

8543

Нова интернет платформа на име Evergreen talents 55+ ще осъществява връзката между хората в предпенсионна и пенсионна възраст и работодателите.

На адрес www.evergreentalents.bg всички, които желаят да работят, но не са намерили възможност до момента, могат да се свържат с платформата и да заявят индивидуалните си потребности и изисквания.

Кандидатите могат да пишат на имейл адрес office@evergreentalents.bg или да се обадят на телефон 0897 055 037.

Официалният старт на платформата беше обявен на пресконференция с участието на тримата партньори в компанията, която стои зад проекта. Те имат дългогодишен корпоративен и бизнес опит и поглед отвътре към механизмите и процесите на пазара на труда. Управляващ партньор в „Евъргрийн Талънтс” ООД е Стефан Апостолов. Другите двама партньори са Мирена Колева, управляващ партньор на P&P България – водещата консултантска компания в областта на човешките ресурси, и Георги К. Първанов, управляващ директор на C-team – компания за управление и развитие на човешките ресурси и член на УС на Българската асоциация за управление на хора. Партньори на инициативата са Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, подкрепата си заяви и представителят на Ernst&Young България Надя Михова, мениджър „Човешки ресурси” в компанията.

Платформата за насърчаване на заетостта на хората във възрастовата група 55+ се фокусира върху сферата на производството и услугите. Стремежът е да се промени отношението и професионалните стереотипи на работодателите към представителите на тази възрастова група. Основно предимство на новата платформа е, че разполага с ресурси за проучване и отчитане на индивидуалните изисквания на кандидатите и работодателите. Предоставя се и възможност за повишаване на професионалната квалификация и придобиване на нови умения и адаптиране към изискванията на съвременния трудов пазар на хората във възрастта 55+. Услугите са напълно безплатни, експерти съдействат на насочването на кандидатурите към най- подходящия работодател, съобщават от платформата.

„Възрастта е възможност и с Evergreen talents ще го докажем. Нашата цел е да свържем хората 55+ с работодатели, които оценяват техните предимства. Кандидатстването е лесно, като платформата отчита особеностите на търсещите работа от тази възрастова група и предлага най-подходящите възможности“, каза Стефан Апостолов, управляващ партньор в Evergreen talents.

„Платформата допълва активната работа на институциите в приоритизирането на тази целева група и реинтегрирането на представителите й на пазара на труда. Подкрепяме усилията на създателите й да оценят професионализма, натрупан с опита, и да помогнат за реализацията на тези хора, наброяващи 40% от дела на постоянно безработните над 50 г. възраст“, заяви Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички