Нощен градски транспорт в София и през 2019 г.


Нощен градски транспорт в София и през 2019 г.
Снимка: Facebook/Владимир Христовски

2303

Заедно с общинския съветник Зафир Зарков внесохме доклад на вниманието на Столичния общински съвет за нощен транспорт и догодина. Надяваме се той да бъде одобрен. Това каза пред журналисти зам.-кметът на София Дончо Барбалов по направление „Финанси и стопанска дейност“, който временно е и зам.-кмет по транспорта.

„На този етап нощният транспорт ще бъде със същите параметри, като продължаваме да събираме информация. Трябва да се анализира до колко се ползва и как да повишим използването му“, обясни зам.-кметът.

В отговор на въпрос какви са впечатленията му от ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, той коментира: „Има готови участъци, но говорим за трамвайното трасе. По другите обекти и компоненти още се работи. Фокусът на вниманието се измести към детайлите. Изгуби се цялостната картина. Цялостната цел е да се обнови това централно пространство. За нас е важен крайният резултат“.

Попитан да очакваме ли през следващата година задръствания в столицата заради ремонтите Дончо Барбалов посочи: „Надяваме се през следващата година да имаме добра синхронизация, за да избегнем, доколкото може неудобствата на хората. Опитът от последните години показва, че когато е за подобряване на инфраструктурата хората проявяват търпимост. Естествено не трябва да злоупотребяваме с това“.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички