Нинова: Поемам цялата отговорност за загубата


Нинова: Поемам цялата отговорност за загубата
Снимка: БГНЕС

2171

При демократични партии, в правовите държави, в модерното общество отговорността винаги се носи от председателя. Затова аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Това заяви Корнелия Нинова пред Националния съвет на БСП, като подаде оставката си като лидер на партията.

„Факт е, че сме единствената партия, която повишава в абсолютен брой гласовете, които я подкрепят на Европейските избори- близо 30 хиляди. Факт е и че всички други партии, от най-голямата до най-малката - губят подкрепа в гласове спрямо предходните Европейски избори. Факт е, че само ние увеличаваме евродепутатите си с един. Нека това ви служи за самочувствие и гордост. Да, знаем, че авторитарна власт се сваля трудно. Срещу нас беше изправена цялата държавна машина, медии, анализатори, купен вот, страх и изкарване на администрацията под команда да гласува. Дори и при тази ситуация, нашият основен опонент има около 500 хиляди гласа. Затова се обръщам към всички вас- да имате самочувствие, да не униваме и да продължаваме по същия начин и по същия път, с нови сили. Вярвам, че всичко, което направихме в последните 3 години, дава този резултат – подобряване в абсолютни стойности. Но е факт и че ние загубихме тези избори”, каза Нинова, цитирана от БГНЕс.

“Смятам, че трябва всеки да носи отговорност за това в цялата партия, че трябва да се проведат конференции с обективен анализ за причините и да се вземат съответните решения там, където организациите преценят, че е необходимо да се носи персонална отговорност от ръководството", допълни тя.

Нинова предложи свикване на Конгрес в съкратени срокове (15 дни), който да констатира по силата на Устава тази оставка. Дотогава трябва да стартира кампания за номинации, приемане на правила и процедури за избор на председател по новия Устав чрез пряк избор.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички