Нинова обвини ГЕРБ в убийството на 17-те загинали край Своге


Нинова обвини ГЕРБ в убийството на 17-те загинали край Своге
Снимка: БГНЕС

2213

17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема, а вместо това слушаме един творец за личностния му принос към България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание в отговор на декларация от ГЕРБ, прочетена от Вежди Рашидов.

"Тази декларация беше най-силното доказателство защо този парламент е изчерпал своята същност. Каква политика имаше в тази декларация? Какво решение за проблеми на българи? В нея имаше омраза, лични нападки и квалификации към председателя на опозицията. Когато се изправихме не срещу вас, колеги, а срещу олигархчината система от която сте част, сме си дали сметка какво ни чака. Не разбирам защо се обиждате, когато цитираме Антон Тодоров – "шайка". Един от вас смята, че вие сте шайка и много хубаво ви описва. Ние сме 1 млн. българи – аз не съм Корнелия Нинова тук, представлявам 1 млн. българи. Това сме ние. Така че спрете с разделението, омразата и противопоставяне на българи срещу българи. Всеки тук представлява наши сънародници", коментира Нинова.

"Как ме нарекохте, "парламентарна манекенка", заради снимките с животните. Извършихте престъпление спрямо българските собственици на животни и вашите нападки за снимките с тях няма да измият вината ви. До последния ден ще седим до тези хора", каза още лидерът на БСП.

Тя посочи, че културата и образованието са в основата на всяка идентичност. Ако тях не опазим за българския народ, значи нищо не сме свършили.

"Днес трябваше да се гледа Законът за пътищата. 17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема. Вместо това да е мястото, на което се прави политика, днес чухме апогей на един творец за личния му принос към България. Тук не е мястото за това. Тук е мястото за политика. И днес трябваше да решим проблема със Закона за пътищата, за да няма още инциденти като Своге", каза още Нинова.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отправи устна забележка на лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Г-жо Нинова, вие отправихте обвинение от една цяла парламентарна група и над 1 млн. избиратели, затова съм принудена да ви накажа по член 156 т. 2 със забележка", каза Караянчева.

По-рано Вежди Рашидов нарече Нинова "парламентарна манекенка", която си "прави фотосесии с мъката на хората".

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички