Никога не яжте тези 6 храни


Никога не яжте тези 6 храни
Снимка: Thinkstock/Guliver

19761

Ако искате да се погрижите за здравето си, започнете от храненето. Можете да тренирате от сутрин до вечер, но ако не се храните правилно, пак ще имате здравословни проблеми. Най-важно е да знаете кои храни да изключите от менюто си. За следващите шест например трябва да забравите веднага.

Месо от акула

Това месо съдържа изключително големи количества живак и когато човек го консумира, може да ослепее, да загуби координация и – в редки случаи – дори да умре. Учените смятат, че веществото е толкова концентрирано, защото акулите се хранят с множество по-малки риби.

Зърнени закуски

Много хора ги предпочитат сутрин, но зърнените закуски не са съвсем полезни. Повечето от тях са натъпкани със захар, а и причиняват подуване на корема. Заменете ги с овесени ядки, макар че и при тях трябва да внимавате, защото някои производители добавят овкусители и там.

Бял шоколад

Черният шоколад е добър антиоксидант и има здравословен ефект, което обаче не означава, че трябва да си го позволяваме всеки ден. А белият шоколад пък трябва изцяло да се избягва – само в три парченца има 45 грама захар. Прекалено големи количества от сладкото изкушение могат да доведат до затлъстяване и проблеми със зъбите.

Маргарин

Този по същността си изкуствен продукт съдържа огромно количество трансмазнини, които влияят негативно на кръвоносните съдове. Това от своя страна води до повишен риск от инфаркт и сърдечно-съдови болести. За готвене е по-добре да предпочетете омега-3 мастни киселини през трансмазнините.

Плодови сокове

Мислите си, че газираните напитки са вредни? Плодовите сокове не им отстъпват. Те са пълни със захар (да, дори тези, на които пише „100% плодов'). Вместо да залагате на тях, купете си сокоизстисквачка или блендер и си правете фрешове вкъщи. Поне ще сте сигурни какво пиете.

Храни без глутен

Безглутеновите храни стават все по-популярни и много хора смятат, че са здравословни. Това обаче не е вярно. Повечето от тези храни са с много сол и съответно калории. За да подобрят вкуса, производителите слагат и доста мазнини.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички