Ненков смята, че е имало медийна манипулация за оставката на здравния министър


Ненков смята, че е имало медийна манипулация за оставката на здравния министър
Снимка: БГНЕС

3431

Тези 300 хил. лв. представляват по-малко от 5% от този вид консумативи, купени от ВМА. Коя е тази некоректност или далавера, при която Явор Цонев (бел. ред. - де факто зетят на досегашния здравен министър) участва с името си, и която е по най-ниска цена? Обществената поръчка е била за 1,7 млн. лева, но индикативни, а де факто Явор Цонев е продал ортопедични консумативи за 300 000 лева за 3 години. Това обясни заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков по скандала с обществените поръчки във ВМА, които костваха главата на здравния министър проф. Николай Петров.

Вероятно проф. Петров е знаел, че Явор Цонев е живеел с дъщеря му, но фирмата на г-н Цонев е минала през същата процедура, през която и другите фирми. Всички поръчки по времето на проф. Петров начело на ВМА бяха с ограничени разходи, поясни зам.-здравният министър пред Нова телевизия, като обаче добави, че самият той тогава не е работил в болницата, каза още Ненков пред Нова телевизия.

Той допълни, че е бил против оставката му, но "но вие видяхте, че материалът беше обиден". Ненков допълни, че ще бъде интересно дали след като прокуратурата се произнесе по случая, "ще има някой смел журналист, който да каже, че няма престъпление. Беше много хубаво представена от журналиста (бел. ред. - Петър Нанев), знаете, че една информация може да бъде представена по няколко начина."

По-рано в интервю за БНТ заместник-министърът на здравеопазването допълни, че проф. Петров е "намалил разходите на ВМА с милиони, на нас всички данъкоплатци е икономисал милиони." По думите му "електронният търг за лекарствата ще бъде стартиран засега само за онколекарствата, за да се види ще работи ли."

Помолен да коментира възможните варианти за следващ министър на здравеопазването Ненков даде следните оценки:

"Петър Москов – натрупа опит, имаше един шумен мандат, защо не? Генчо Начев – опитен и умен човек, ще му отива. Костадин Ангелов също натрупа опит. Даниела Дариткова – това е чисто политическо назначение. Тя от много време е в тази политическа игра, този опит бил полезен. Като заместник не бих останал, аз съм част от екипа на проф. Петров."

Ненков съобщи, че до момента с него не са водени разговори за министерския пост.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички