Назначени са 402 горски инспектори

Назначени са 402 горски инспектори
Източник: Actualno.com/Наси Маркова

402 горски инспектори са назначени в Изпълнителната агенция по горите и нейните структури. Това заявява министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, предаде БГНЕС.

Средната работна заплата на служителите, назначени за горски инспектори, е 742 лева.

Изпълнителната агенция по горите осъществява контрол по отношение на всички дейности в горските територии, както и върху съхранението, транспортирането и преработването на дървесина и недървесни горски продукти.

„Функциите и правомощията на горските инспектори в Изпълнителната агенция по горите са регламентирани в чл.198-чл.201 от Закона за горите“, припомня министър Порожанов в отговор на депутатски въпрос.

През последните години продължаваме да сме свидетели на нерегламентирана сеч в горите. За опазването на горските територии са създадени мобилни екипи. От 1 декември 2014 г. започват да действат 173 контролни горски екипа, чиято основна задача е опазването на горските територии държавна собственост.

„От 27 юни 2017 г. държавните предприятия изготвят ежеседмично сведение-справка за резултатите от дейността по опазването на горските територии в техния район на дейност, съгласно заповед на министъра на земеделието от месец юни 2017 г.“, отбелязва министър Порожанов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.