Направете тези 3 неща, за да предпазите телефона си на плажа

Направете тези 3 неща, за да предпазите телефона си на плажа
Източник: iStock/Guliver

Дойде времето за събиране на тен и морски селфита. Почти сме сигурни, че не оставяте телефона си вкъщи, когато се отправяте към плажа, но имайте предвид, че там има доста рискове за устройството ви. От "Дарик" съветват какво да направите, за да сте сигурни, че то ще продължи да работи изрядно. 

1. Дръжте смартфона си на хладно

Шансовете ви телефонът да прегрее в горещ летен ден на плажа са големи. Може да го увиете в тениска и да го сложите в чанта. Ако все пак усетите, че започва да прегрява, го изключете веднага. Включете го, когато сте на по-хладно място.

2. Пазете го на сухо

Всички знаем номера с ориза, но по-добре да не се стига до използването му. Много от телефоните се водят водоустойчиви, но най-добре ги сложете в найлонов плик. Извадете го, когато се наложи да го използвате. И забравете за снимките във вода.

3. Внимавайте с пясъка

Освен че лесно може да се надраска, още по-лесно може песъчинки да се озоват в някоя от буксите на телефона. А това може да се окаже пагубно и да не можете да го зареждате повече. Но каквото и да се случи с телефона ви, винаги го почиствайте с памучен плат, след като се приберете.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.