Нанков: Няма бедстващи хора и затворени пътища


Нанков: Няма бедстващи хора и затворени пътища
Снимка: БГНЕС

2402

Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили заради снега. Това информира регионалният министър Николай Нанков, предаде БГНЕС.

От снощи над 1700 машини се грижат за зимното почистване в цялата страна.

Нанков коментира, че в Софийска област ситуацията е най-тежка поради обилния снеговалеж. „В Кърджалийска и Смолянска област има над 30 см сняг. Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили, има такива за тежкотоварни”, увери министърът.

Нанков посочи, че въпреки ограниченията, които са били въведени от АПИ сутринта за тежкотоварни автомобили, по АМ „Тракия” има километрични колони отново заради закъсали тежкотоварни автомобили. „Колоната е над 8 км и хората с основание недоволстват. На 72 км на магистралата е възникнало тежко ПТП. Движението по „Тракия” е наистина тежко. С подобни действия на водачите на тежкотоварни автомобили се обезсилват действията и усилията ни да си извършим нормално снегопочистването”, посочи регионалният министър и допълни, че по другите магистрали няма проблеми.

Нанков отправи призив към всички водачи да бъдат акуратни и да са подготвени за движение по пътищата при зимни условия и, ако нямат спешни причини за пътуване, да го отложат през следващите дни.

„С колегите от Пътна полиция днес свикваме щаб, за да оценим каква е ситуацията в страната. Неспазването на ограничения води до ситуации, които затрудняват предвижването в цялата страна”, категоричен бе Николай Нанков.

От друга страна той посочи, че е недоволен от това, което видял като свършена работа по снегопочистването в Пазарджишка област. Заради това щяло да има и наказани от снегопочистващите фирми, но и от администрацията.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички