Най-вдъхновяващите цитати на Стив Джобс


Най-вдъхновяващите цитати на Стив Джобс
Снимка: Getty Images / Guliver

7821

Създателят на Apple Стив Джобс бе известен като строг, дори груб шеф, но и като невероятен визионер. Приживе той ни даде ценни съвети за креативността, работата и успеха. Днес решихме да ви вдъхновим, като ви припомним някои от най-запомнящите се изказвания на Джобс.

"Креативността е просто да свържеш точките. Когато питаш креативните хора как са направили нещо, те се чувстват малко гузни, защото не са го направили, а просто са видели нещо. Просто на тях им е изглеждало очевидно."

"Да помниш, че ще умреш, е най-добрият начин, за да спреш да мислиш, че имаш нещо да губиш. Вече си гол. Няма смисъл да не следваш сърцето си."

"Ако не си намерил твоето нещо, продължавай да търсиш. Не се примирявай. Както с всичко останало, свързано със сърцето, като го намериш, ще разбереш, че е това. И като всяка чудесна връзка става по-добре и по-добре с напредъка на времето."

"Не можеш да свържеш точките, като гледаш напред. Можеш да го направиш само като гледаш назад. Трябва да се довериш, че точките някак си ще се свържат в твоето бъдеще. Трябва да вярваш на нещо - интуицията си, съдба, живот, карма, каквото и да е. Този подход никога не ме е разочаровал и промени живота ми."

"Работата ти ще запълни голяма част от живота ти и единственият начин да си напълно доволен е да правиш това, което вярваш, че е добра работа. Единственият начин да вършиш добра работа е да обичаш това, което правиш."

"Да съм най-богатият човек в гробищата не е от значение за мен. Когато си лягам вечер, да си кажа, че днес сме направили нещо чудесно - това е важно за мен."

"Гордея се както с нещата, които сме направили, така и с много от нещата, които не сме. Иновацията е да кажеш "не" на хиляда неща."

"Мисля, че ако правиш нещо и то се получи много добре, тогава трябва да отидеш и направиш нещо друго, което да е чудесно, а не да почиваш на старите лаври. Просто мисли какво е следващото."

"Уволнението ми от Apple беше най-хубавото нещо, което можеше да ми се случи. Тежестта да бъда успешен беше заменена с лекотата отново да бъда новак. Освободи ме да вляза в един от най-креативните периоди в живота ми."

"Качеството е по-важно от количеството."

"Половината от това, което разграничава успешните от неуспешните предприемачи, е постоянството."

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички