Мъск изпраща японски милиардер в Космоса (ВИДЕО, СНИМКИ)


Мъск изпраща японски милиардер в Космоса (ВИДЕО, СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

3895

42-годишният японски милиардер Юсаку Маедзава ще бъде първият човек, отишъл на частно пътешествие в Космоса. За целта той ще ползва услугите на американската космическа компания SpaceX. Името на щастливеца бе обявено от изпълнителния директор на компанията Илън Мъск на специална церемония.

Маедзава е основател на сайт за мода и колекционер на съвременно изкуство. Богатството му се равнява на около 3 млрд. долара. По време на пътуването той ще обиколи Луната.

Пътешествието ще бъде през 2023 г. с т.нар. Голяма ракета Фалкон (Big Falcon Rocket), която е в процес на разработка. Разстоянието от Земята до Луната е около 382 000 км. Никой не е летял до Луната след мисията на Аполо през 1972 г., напомня AP.

Маедзава обяви, че ще вземе със себе си между 6 и 8 артисти, като идеята му е после те да създадат произведения на изкуството, вдъхновени от гледката на Луната отблизо. "Техните шедьоври ще събудят мечтателите, които спят в душите ни", каза той. Имената на артистите обаче все още не са известни.

Маедзава потвърди, че е платил всички места в Голямата ракета Фалкон, която ще може да транспортира до стотина души. Той допълни, че е негова отколешна мечта да пътува в Космоса.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички