Мишел Обама със силно послание към корпоративния свят


Мишел Обама със силно послание към корпоративния свят
Снимка: Getty Images/Guliver

3709

Бившата Първа дама на САЩ Мишел Обама предизивика фурор на конференция в Сан Франциско, провела се преди дни. Хиляди хора се наредиха на опашка още в ранни зори, за да чуят най-вече нейното обръщение към участниците.

И то не разочарова. Мишел изпрати силно послание към гигантите в корпоративния свят за това какви трябва да са ценностите, които изповядват.

Според нея бъдещето ни се крепи на два стълба: образованието и младежта. "В Америка имаме солидна образователна система, но можем да направим и повече за идните поколения. Образованието е центърът на техните бъдещи възможности. Обучението и подготовката им е основаната на по-добър свят за всички ни", каза Обама.

Тя посъветва бизнес лидерите да създадат професионална култура, подкрепяща родителите. "Направете служебни структури, които помагат семействата да се запазват", допълни Мишел.

По думите ѝ шефовете трябва да включват повече хора с разнообразни характеристики в обсъждането на най-важните въпроси, трябва да са отворени към чуждото мнение и към реална промяна.

"Равенството на половете започва с процеса на наемане. И с процеса на включване. Ако в един борд на директорите присъстват само мъже, няма как този борд да разбира добре проблемите на всички", продължи тя.

Обама подчерта, че много жени не се чувстват достатъчно сигурни на работното си място и началниците трябва да имат по-категорични позиции срещу сексуалния тормоз.

"Живеем в нация на наистина добри хора. Това включва и тези, които не се съгласяват с нас", завърши посланието си Мишел.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички