Михай Войку е новият генерален мениджър на "Каменица" АД


Михай Войку е новият генерален мениджър на "Каменица" АД
Снимка: Каменица

3608

Считано от 1 януари 2019 г., „Каменица“ АД – част от една от най-големите пивоварни компании в света Molson Coors, има нов Генерален мениджър.

Михай Войку, бивш директор „Продажби“ в румънския бизнес на Molson Coors, пое управлението на първия български пивовар. На новото си назначение като Генерален мениджър Войку ще ръководи цялостната стратегия за развитие на „Каменица“ АД и богатото ѝ портфолио от изключителни марки, част от които са местните Каменица, Astika и Бургаско, пражка бира №1 в света Staropramen, белгийската перла Stella Artois, световноизвестната мексиканска бира Corona и много други бирени брандове, предоставящи уникални бирени преживявания.

Михай Войку е работил за Molson Coors през последните 8 години на различни търговски позиции в румънската бирена компания Bergenbier S.A. Като директор „Продажби“ там той е ръководил целия търговски отдел, управлявайки и двата канала за продажби – модерна и традиционна търговия през последните 5 години. На тази си позиция той успява да изгради един от най-силните търговски екипи в бирената индустрия в Румъния, постигайки изключителни резултати и добавяйки стойност както за бизнеса, така и за партньорите.

„Когато за първи път се присъединих към бирения бизнес през 2010 г., България беше мястото, където дойдох да се уча. И това, което научих, го приложих и адаптирах на румънския пазар. Така че много се радвам, че сега ще ръководя и ще мога да допринеса към основополагащата за бирената индустрия в България компания, с повече от 138 години традиции.”, коментира новият Генерален мениджър през първите си дни като част от „Каменица“ АД.

Михай Войку притежава магистърска степен по Бизнес администрация за професионалисти в сферата на Бизнес управлението от Tiffin University, САЩ, и има задълбочени познания в продажбите и лидерското управление, работейки в тази сфера повече от 15 години. Той е женен, има една дъщеря и обича да пътува и изучава различни екзотични култури из целия свят.

Със задълбочените си търговски познания, опит в продажбите и бизнес нюх, Михай допълнително ще ускори плановете на компанията да изгражда изключителни марки, развива страхотни хора и да следва амбицията да бъде Избор №1 за потребители и клиенти.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички