Мелинда Гейтс шокирала Бил, когато напуснала работата си в Microsoft


Мелинда Гейтс шокирала Бил, когато напуснала работата си в Microsoft
Снимка: Getty Images/Guliver

4870

Мелинда Гейтс завършва "Компютърни технологии" и се присъединява към екипа на Microsoft в края на 80-те години на миналия век. Постепенно се изкачва в рамките на компанията и в един момент ръководи екип от 1000 души. 

Запознава се с изпълнителния директор Бил Гейтс на работна вечеря и двамата се влюбват. А когато Мелинда забременява с първото им дете, приоритетите ѝ се променят. Тя решава да напусне работа и да се посвети на семейството, защото по това време смятала, че така се очаква да правят жените.

Бил обаче не мислел по същия начин. По думите на Мелинда в интервю за Business Insider той бил "шокиран", когато му казала, че няма да се върне в Microsoft. 

Съпругата на втория по богатство човек в света обяснява, че в квартала ѝ в Далас, Тексас, почти нямало работещи майки.

"Майки ми работеше като брокер на недвижими имоти, но и си беше вкъщи през голяма част от времето. Нямах модели на подражание на изцяло работещи жени", казва тя. 

Освен това Мелинда знаела, че Бил, като шеф на една от най-влиятелните компании, няма как да изостави кариерата си. "Ако искаме да възпитаме у децата си ценностите, в които и двамата вярваме, някой трябва да остане вкъщи с тях", казала му тогава тя. 

Това не означава, че Мелинда Гейтс е скръстила ръце завинаги. След като трите деца на семейството поотраснали, тя променила мнението си за стоенето вкъщи и започнала по-активна работа в сферата на благотворителността. Но не съжалява, че преди години се е отказала от Microsoft.

"Когато вече бях сигурна, че съм ги възпитала правилно, и когато бяхме обградени от хора, споделящи същите ценности, тогава си казах - добре, искам да работя и да бъда работеща майка", казва още Мелинда.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички