Марешки: Ние не сме политически комарджии


Марешки: Ние не сме политически комарджии
Снимка: БГНЕС

2592

"Не сме си дали срок за излизането от парламента, защото не сме говорили с ГЕРБ. Очаквам да има политически разговори. Ние не сме политически комарджии, ще обмислим всички варианти и ще постъпим държавнически." Това каза лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки, който на 14 март сутринта, заяви, че групата му напуска парламента, а часове по-късно се оказа, че не е точно така.

Пред БНТ политикът описа три възможни варианта за развитие на ситуацията:

"Да лъсне коалицията ДПС-ВМРО, да се случи коалиция ДПС-ВМРО-БСП, третият вариант е да отиваме на предсрочни избори, което ще е едно лошо упражнение на гърба на народа. Това нещо ни спира да сме крайни."

В интервю за Нова телевизия Марешки заяви още:

"От вчера оставам с впечатлението, че "Воля" е най-важният играч в този парламент. Дали ще се регистрираме в парламента, не е важният въпрос на обществото, ще го решим след като се консултираме с колегите. Не знаех, че всичко в този парламент и управлението едва ли не зависи от "Воля". Основният въпрос който вълнува гражданите, е не дали някой се регистрира или не се регистрира, а какви закони приема и дали подобрява живота на хората."

"В обществото все още се насажда усещането, че политическите брокери от малкия коалиционен партньор са поредните измамници, настанили се във властта. В последните няколко месеца ни занимават със сапунения сериал кой ще им води евролистата. ГЕРБ трябва да светне синята лампичка на малкия коалиционен партньор" каза още заяви лидерът на "Воля."

Марешки допълни, че и да иска, не може да играе ролята на "златен пръст" в парламента. 

Веселин Марешки и преди е заплашвал да напусне Парламента. През ноември 2017 г. той предупреди, че депутатите на партията му няма да влизат в пленарна зала, докато проф. Иво Христов, обявил 80% от българите за дебили, не подаде оставка. Партията на Марешки е втората, която напуска 44-ото Народно събрание. В средата на февруари това направи основната опозиционна партия - БСП, заради поправките в Изборния кодекс.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички