Марешки живее с между 2 и 5000 лева на месец, давал доста за благотворителност


Марешки живее с между 2 и 5000 лева на месец, давал доста за благотворителност
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2670

Живея с доста левове на месец, по-голямата част ги давам за благотворителност. Между 2-3-5 000 лева на месец, зависи дали пътувам – повярвайте ми, една шопска салата на ден ми стига. Това каза лидерът на "Воля" и кандидат за евродепутат Веселин Марешки.

Много е важно да бъде разкрито дали и какви офшорни сметки имат политиците. Аз нямам инвестиран лев извън България, доскоро и извън любимата ми Варна, каза Марешки, който вижда като едно от най-лошите неща за България това, че "откраднатото се изнася навън и инвестира в чужбина". Той добави, че се надява този път да не се разминат нещата и само "кокошкарите" да бъдат наказвани.

"Когато си пробвал някого, видял си, че е некадърен, не му давай повече шанс", категоричен е лидерът на "Воля". Той защити членството ни в ЕС, но не означавало, че не трябва да си партнираме с Евразийския съюз. И добави, че утре, 18 май, "Воля" ще е "на грандиозен митинг" в Милано, където ще участват Матео Салвини и Мари Льо Пен.

Същевременно Марешки отрече пред Нова телевизия, че подкрепя правителството: "Никога не бихме подкрепили правителство, което не работи за интересите на българския народ", като уточни, че това го казвали троловете на БСП. Но каза и, че някои неща като завършването на АМ "Хемус" няма как да не бъдат подкрепяни.

Блиц въпроси

Европа за всички нас би трябвало да е люлка на християнската цивилизация – така Марешки отговори на въпроса какво е Европа за него.

Що се отнася до любимия му жив български политик, лидерът на „Воля” посочи всичките си колеги и все пак накрая се спря Андон Дончев. Понякога съм малко наивен и много добър, когато не трябва, добави Марешки. За най-добър свой приятел той посочи съпругата си.

Миналото лято почивах във Варна. Гордея се с всички трудолюбиви български граждани, срамувам се от всички български политици, които карат българите да живеят бедно, продължи Марешки. И каза, че според него минималната работна заплата трябва да е 1200 – 1500 лева към момента. Бях много разстроен за последно след президентските избори, защото убиха надеждата на хората, добави той. На въпрос дали има човек извън неговата листа, който да счита, че е качествен, Марешки не видя такъв и заяви, че имало само политически измамници.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички