МОД за земеделци и тютюнопроизводители става 350 лв.

МОД за земеделци и тютюнопроизводители става 350 лв.
Източник: Pixabay

По време на заседанието на парламента БСП и ДПС опитаха да променят размера на минималния осигурителен доход за тютюнопроизводителите и регистрираните земеделски производители - да бъде 330 лева, а не 480 лева, както предложиха управляващите.

БСП възропта, че ДПС се грижи само за тютюнопроизводителите и има кръгове от Движението, които са се обогатили от субсидии да се спре производството на тютюн и за тях минималният осигурителен доход трябва да е 510 лева, но този минискандал не доведе до нищо и предложенията не бяха приети.

Беше обаче прието предложение на депутата от БСП Светла Бъчварова-Пиралкова, подкрепено и на ниво "комисия" - минималният осигурителен доход за регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводители да стане 350 лева. БСП искаше и максималният осигурителен доход да стане 3000 лева, а не да е 2600 лева - и това не беше прието, като депутатът от БСП Таско Ерменков обясни, че управляващите не искали да се отчитат за доходите си пред държавата и да плащат осигуровки.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.